Esittelyssä dekkarikirjailija Leena Lehtolainen

Leena lehtolainen on suomalainen 49-vuotias kirjailija. Hän on syntynyt Vesannolla. Hän on kirjoittanut Maria Kallio sarjaa niitä on tällä hetkellä 24. Kirjailija työnsä lisäksi hän on toiminut mm. kirjallisuuden tutkijana, kolumnistina, ja kritiikkona. Kirjailija asuu länsiuusimaalaisessa Degerbyssä.

Hänen teoksiansa on käännetty 20 kielelle.

Kuuluisin hänen keksimä on henkilö on Rikospoliisi Maria Kallio. Rikospoliisi Maria Kallio on hänen esikoisteos. Leena Lehtolaisen teokset ovat suosittuja varsinkin Saksassa. Dekkarityypiltään kirjat ovat rikosromaneeja.

Opiskellut Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta ja suorittanut filosofian lisensiaatin tutkinnon vuonna 1995.

Hän on ollut naimisissa 1987 lähtien tutkijan Mikko Lensun kanssa, ja heillä on kaksi lasta.

Vapaa-ajallaan hän harrastaa musiikkia, juoksua, kuntoilua ja murtomaahiihtoa. Innokkaana punk-musiikin ystävänä tunnettu Lehtolainen on sanoittanut Pojat-yhtyeen albumilla Ketä Sä Rakastat julkaistun kappaleen ”Saatanan Sheena”. Musiikkimaku on samanlainen kuin dekkarikirjojensa päähenkilöllä Maria Kalliolla ei laidasta laitaan 70-luvun punkista Schubertiin ja bachiin. Leena tunnustautuu myös oopperafaniksi.

Tehnyt: Jenni Kyllönen ja Jenni Vähätiitto

 

 

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
4 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.