Kouluruokailu

Mielestä on hyvä asia se, että kun kouluruoka valmistetaan koulumme keittiössä, niin se on tuoretta ja sitä ei tarvitse lämmittää moneen kertaan. Se ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, että se olisi hyvää. Kun koulussa on pahaa ruokaa, niin silloin joutuu olemaan koko loppu päivän nälissään, kun välipalakaan ei ole kovin kummoinen.

Jos on salaattina porkkanaraastetta, niin se on todella kuivaa ja se ei edes maistu porkkanalta. Joskus salaatti on muuten ihan hyvää, mutta kun sekaan on laitettu joku yksi raaka-aine joka ei sovi sinne, niin se pilaa maullaan koko salaatin. Ei salaatin teko pitäisi olla niin vaikeaa! Minusta olisi hyvä, jos valikoimassa olisi eri astioissa tomaattia, paprikaa, kurkkua, salaattia/kaalta, viinirypäleitä, fetajuustoja yms. Ei tietenkään aina kaikkea yhtä aikaa, mutta silloin oppilaat saisivat tehdä itselleen sellaisen salaatin mistä tykkäävät. Luulisin, että salaatin syöminenkin lisääntyisi, ja opettajien ei tarvitsisi aina valittaa siitä, kun oppilaat eivät syö salaattia.


Koulussa voisi olla suolaa ja jotain muita mausteita, että voisi itse maustaa ruokaa makunsa mukaan. Perunat ovat joskus liian pehmeitä ja joskus on todella ällöttävää kun rupeaa syömään perunaa ja huomaa, että se on sisältä ihan musta. Sillehän ei voi mitään, mutta siitä menee monesti ruokahalu. Jos koulussa on jotain hyvää ruokaa, niin sitä ei saa monestikaan hakea lisää, ettei se lopu kesken. Mielestäni siinä ei ole mitään järkeä, kerrankin saisi syödä mahansa ihan täyteen, eikä tarvitsisi olla nälissään loppu päivää. Jälkiruokaa voisi olla joskus muulloinkin kuin jouluna.

Lisäksi ruoan kanssa on leipää, usein miten näkkileipää. Kuitenkin melkein joka viikko on jotakin ruisleipää, rieskaa tai jotain muuta vastaavaa. Gluteenittomana leipänä on melkein aina vain näkkileipää. Harvoin on jotain sämpylää ja silloinkin jos on, niin ne eivät ole kovin hyviä. Leivän tilalla voisi olla useammin vaikka jotakin hedelmää.

Välipalalla on aina näkkileipää, paitsi jos ruokailusta on jäänyt yli jotain muuta leipää. Olen ihmetellyt sitä, että miksi välipalalla ei ole esillä veitsilaatikkoa, koska keliaakikko ei pysty levittämään voita leivän päälle samalla veitsellä kuin muut. Joskus laitetaan gluteenittomien leipien viereen pari veistä, mutta jotkut ottavat ne, koska haluavat päästä äkkiä itse voitelemaan leipänsä. Voisihan sitä käydä kysymässä, mutta ei sitä joka kerta jaksa erikseen käydä, ja keittiöltä ei aina löydä ketään keneltä kysyä. Leivän päälle voisi olla useammin myös jotakin leikkelettä, koska pelkkä leipä maistuu aika kuivalta.


 

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
1 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.