Millainen on mukava opettaja

Millainen on mukava opettaja

Kaikille Frosteruksen koulun opettajille. On ihan hyvä, jos tunnistat itsesi edes joistain kohdista.

 • Mukava opettaja ei ole puolueellinen. Monesti oppilaille tulee riitaa ja välirikkoja. On hyvin ärsyttävää, jos opettaja ei usko kuin toista osapuolta riidassa, eikä vaivaudu edes todella kuuntelemaan sitä toista. Näin on käynyt meidän koulussammekin monesti.

 • Mukava opettaja opettaa rauhallisesti, eikä hermostu jos joku ei ole saman tien ymmärtänyt asiaa. Opettajan pitää pystyä selittämään oppilaalle asiaa mitä hän ei ymmärrä vaikka kymmenen kertaa.

 • Mukava opettaja ymmärtää huumoria, tunneilla ei pitäisi olla aina ihan tosikko, tai menee maku opiskelusta.

 • Mukava opettaja on iloinen ja kyselee oppilaitten kuulumisia ja on muutenkin vain kohtelias, myös koulun ulkopuolella. Jotkut opettajat ei edes tervehdi jos heitä näkee vaikka kaupassa.

 • Mukava opettaja ei odota oppilaalta liikoja. Kuvitellaan vaikka oppilas, jonka perus koenumeroita ovat 8-9. Silti tämä oppilas ei ole kovin vahva esim. historiassa. Kun oppilas tekee historian kokeen, ja saa siitä vaikka 7puol, opettaja ei ole tyytyväinen. Sillä normaalisti hän saa muista aineista paljon parempia numeroita. Oppilas on kuitenkin itse ihan tyytyväinen saamaansa numeroon, sillä ei ole historiassa niin loistelias.

 • Mukava opettaja ei aseta liikaa tehtäviä oppilailleen. Täytyy opettajien ymmärtää, että pitää meillä muutakin elämää olla kuin koulu. Läksyjen, kokeitten ja harrastusten ohella ei muutenkaan kolmen jälkeen enään ehdi menemään minnekään kavereiden kanssa, ja siihen jos tulee vielä lisätehtäviä mitä kotona pitäisi tehdä tai erityisen paljon läksyjä. Ei kaikkia niitä millään kerkeä tehdä.

 • Mukava opettaja ei valita ja nalkuta oppilaalle turhista asioista. Monet opettajat oikeasti saattavat satuttaa oppilaita sanoillaan. -''Olet ihan samanlainen kuin se ja se!'' -''Luulisi sinun jo tietävän!'' -''Kaikki muut oppilaat osaavat tämän jo!''. Joskus tuntuu ihan kuin opettajat koittaisi nolata oppilaitaan.

 • Mukava opettaja kuitenkin osaa tehdä tunnista mielenkiintoisen, jolloin mielenkiinto aineeseen säästyy.

 • Mukava opettaja osaa kehua oppilaitaan. On meidänkin koulussa opettajia/opettaja, jolta en ole koskaan kuullut yhtään kehua, en sanan sanaakaan.

 • Mukava opettaja ei ota oppilaitaan silmätikukseen. Itse olen huomannut, että moni minun kavereistanikin on ollut silmätikkuna, pelkästään sen perusteella, millaiset heidän sisarukset on aikoinaan peruskoulussa ollut. Opettaja silloin syyttää oppilasta joka asiasta, vaikka ei mitään ole tehnyt. Kun oppilas kertoo asiasta jollekin muulle opettajalle, eiväthän he usko, sillä ei opettaja voi olla ilkeä oppilaalleen. Valitettavasti voi ja luultavasti moni oppilas on sen huomannut. Oppilaan kannattaa vain suoraan sanoa opettajalle miten asia on.


 

Tietysti opettajat voisi tehdä samanlaisen listan, millainen on mukava oppilas. Ehkä me oppilaatkin valaistuisimme heidän näkökulmastaan. Tässä on minun näkökulma, että millainen on mukava opettaja. Tiedän koulussamme yhden tai kahden opettajan, joka on edellisistä kohdista jokaista, mikä on tosi hyvä juttu.

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Lisää uusi kommentti

Plain text

 • HTML-merkintää ei sallita.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
1 + 8 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.