8.-luokan näytelmäprojekti

8-luokkalaiset keräävät rahaa ysiluokalla tehtävää luokkaretkeä varten.  Oppilaat saivat valita mitä haluaisivat tehdä näytelmäprojektissa.

19.5.2015

Keskiviikkona 13.5 kaksi ensimmäistä tuntia kaikki 8.-luokkalaiset olivat pystyttämässä lavasteita ja rakentamassa katsomoa Darian ja Roberton avulla. Liisteröidyt kuvat kiinnitettiin sermeihin ja ne aseteltiin paikoilleen. Loppupäivän näyttelijät ja tekniikka harjoittelivat. Viimeisellä tunnilla kaikki saivat kahvit ja purtavaa kotsan luokassa.

Breikki-näytelmän näytökset olivat perjantaina 15.5 (koulunäytelmä 5-9 lk) ja sunnuntaina 17.5.2015 (yleisönäytös). Perjantaiaamuna oli näytelmän kenraaliharjoitukset ja klo 13:00 oli ensiesitys joka sujui ongelmitta. Yleisö oli otettu. 

Sunnuntaina klo 11:00 kaikki kasiluokkalaiset tulivat koululle valmistautumaan. Aamulla näyttelijät maskeerattiin ja näytelmä käytiin vielä läpi. Osa porukasta valmisteli kahvitusta ja toivat kotona leivotut kakut ja piirakat myyntiin. Myös kukantaimia oli kasvatettu myyntiin. Esitys meni hyvin, mutta yksi mikki jouduttiin sulkemaan rätinän vuoksi. Yleisöä saapui paikalle yli 70 henkeä. Olimme tyytyväisiä tilaisuuden tuottoon. Näytelmän lopuksi kulttuuritoimi jakoi kaikille näyttelijöille ruusut ja koulu kiitti ruusujen kera myös ohjaaja Ritva Ikolaa ja EVS:ä Robertoa ja Dariaa. 

Kiitos kaikille opettajille ja mukana olleille sekä yleisölle <3

Lavasteiden viimeistelyä graffitein.

 Yhteiskuvassa kaikki kasiluokkalaiset    

(Kuvat Hilla Korkatti)

-Jonna ja Saija

3.5.2015

Sunnuntaina oli näytelmäharjoitukset joissa pääsimme ensimmäistä kertaa harjoittelemaan lavasteiden ja tekniikan kanssa. Tekniikan kanssa oli aluksi vähän ongelmia, mutta lopulta monen tunnin jälkeen tekniikka saatiin toimimaan.

 

Tekniikasta vastaavat tulivat jo klo: 11:00 ja näytteliät vasta klo: 12:00

Jemina oli seuraamassa näytelmäharjoituksia.

Daria ja Roberto olivat kokoamassa lavasteita.

Ritva oli ohjaamassa näytelmää

Kuvia kohtauksista.

 

- Jonna ja Saija

 

Tiistai 23.3

Daria ja Roberto (EVS eli vapaaehtoistyöntekijöitä) olivat tekemässä lavastajien ja käsityö/kuviksen opettajan Marin kanssa lavasteita.

Daria ja Roberto

 

Osa luokasta oli Maija-Riitan ja Tiinan kanssa suunnittelivat myyntistrategiaa ja kahvitusta. Myyntiporukka päätti myös, että istuttaisimme kesäkukkien taimia ja myisimme niitä näytöksen jälkeen.

Rehtori opetti neljälle oppilaalle valaistuksen ja äänentoiston teknisiä hienouksia.

Atk-luokassa suunniteltiin ja toteutettiin videomateriaalia Arjan ja Eemelin kanssa. Osa käsikirjoittajista suunnitteli mainoslauseita ja myyntikirjettä.

Näyttelijät suunnittelivat puvustusta ja harjoittelivat muutamia kohtauksia Jeminan kanssa.

Näytelmäharjoitukset jatkuvat ensi viikolla Ritva Ikolan johdolla, joka ohjaa näytelmän.

(Kirjoitettu torstaina 26.3.2015)

 

 

-Jonna ja Saija

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
3 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.