Japanilainen manga ja anime

 

Tekijät: Katri ja Jusu 7A

 

(Varoitus! Sisältää juonipaljastuksia!)

Naruto on Masashi Kishimoton kirjoittama ja piirtämä manga, jonka pohjalta on tehty myös anime. Manga alkoi ilmestyä Japanissa vuonna 1999. Suomeksi mangan julkaiseminen alkoi helmikuussa vuonna 2005.

Naruton genret ovat seikkkailu, fantasia, toiminta ja komedia.

 

Anime ja manga kertoo 12-13 vuotiaasta Narutosta ninjamaailmassa, jonka unelma on tulla Hokageksi, eli kotikylänsä Konohan johtajaksi. Naruton ollessa vauva, kylään hyökkää vaarallinen häntäpeto, Kyuubi. Neljäs Hokage, Minato, sinetöi Kyuubin Naruton sisään. Kaikki jättävät Naruton yksin eikä hän tiedä miksi. Myöhemmin hän saa pikkuhiljaa ystäviä ja hän saa Konohan legendaarisesta sanninista opettajakseen Jiraiyan. Jiraiya opettaa Narutolle jutsun (Rasengan), jonka Minato loi, mutta ei saanut sitä valmiiksi. Lukuisten seikkailujen jälkeen Naruto lähtee Jiraiyan kanssa kahdeksi vuodeksi harjoittelemaan.

 

Naruto Shippuden

 

Naruto Shippuden on toinen kausi sarjasta Naruto. Anime ilmestyy vieläkin viikoittain, mutta manga on loppunut vuonna 2014.

 

Shippuden kertoo Narutosta sen jälkeen, kun hän tulee harjoittelemasta Jiraiyan kanssa. Naruto sai Rasenganin viimeisteltyä. Jiraiya kuolee myöhemmin, ja Naruto saa tietää olevansa neljännen Hokagen poika ja Jiraiyan kummilapsi. Useiden seikkailujen jälkeen nousee neljäs suuri ninjasota, jossa sotivat toisiaan vastaan voimakkaimmat viholliset kautta aikojen ja viisi ninjakylää. Viimeinen taistelu oli Naruto vs. Sasuke (Naruton entinen paras ystävä). Taistelu päättyi Naruton voittoon, mutta kummatkin osapuolet menettivät kätensä.

 

Mangan lopussa Narutosta tuli seitsemäs Hokage. Hän sai kaksi lasta joiden nimet olivat Bolt ja Himawari. Boltista tuli samanlainen iso häirikko kuin Naruto oli pienenä ollut.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
3 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.