Leivonnaiset

Tämä hyvä resepti löytyy: Kotikokki.net

Pehmeä pähkinä-suklaafudge

30–40 palaa
valmistusaika: 25 min + jäähdytys 15–30 min + jähmettyminen 4–6 t

4 ½ dl sokeria
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(sormisuolaa)

1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.
2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia.
3. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
4. Sekoita kädenlämpöinen massa vaaleammaksi sähkövatkaimella. (Lisää halutessasi lopussa karkeaksi rouhittu valkosuklaa.)
5. Voitele rypsiöljyllä vuoka, jonka koko on noin 16 x 24 cm tai 20 x 20 cm. Kaada fudgeseos vuokaan.
6. Rouhi cashewpähkinät ja paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Ripaus sormisuolaa fudgen pinnalla viimeistelee makuelämyksen.

Pähkinä-suklaafudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.

Reseptiä suosittelee Anu Tuominiemi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
3 + 6 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.