Nimipäivät

Nimipäivä on vain yksi päivä muiden joukossa, eikä sitä useinkaan juhlita. Nimipäivä voi tuntua merkityksettömältä, mutta yksi ainoa ”Hyvää nimipäivää!”-lause voi piristää toisen ihmisen päivän. Toisilta se taas voi aiheuttaa ”Ole hiljaa”-ärähdyksiä, mutta aina voi yrittää.

 

Nimipäiviä ei oikeastaan juhlita sen kummemmin, mutta joissain perheissä saatetaan juoda pullakahvit nimipäivän kunniaksi, mutta suurimmassa osassa perheistä nimipäivä unohdetaan aivan täysin. Lahjoja nimipäivisin ei yleensä anneta, mutta se taas riippuu ihmisistä.

 

Nimipäiviä tulee lähes kokajan lisää. Nimi lisätään nimipäiväkalenteriin, kun se on riittävän yleinen nimi. Vuodesta 2010 lähtien nimellä täytyy olla viidellä sadalla henkilöllä, sitä ennen nimi täytyi olla tuhannella henkilöllä. Jotkin nimet saattavat kuulostaa oudolta, kuten esimerkiksi vuonna 2015 kalenteriin tuleva Maximilian.

 

Nimipäiväperinne pohjautuu katolilaiseen pyhimyskalenteriin, jota on ennen käytetty monesti avuksi lapsia nimetessä. Miksi nimipäivästä on tullut niin ”turha” juhlapäivä?

 

 

 

Taru ja Ada 7b

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
1 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.