Videovankkuri vieraili Kärsämäellä

9.4.-10.4. Kärsämäen Frosteruksen koululla vieraili Videovankkuri. Videovankkuri on valtakunnallinen mediakasvatushanke, jossa oppilaat pienissä ryhmissä suunnittelevat ja toteuttavat esim. lyhytelokuvia. Vankkuri kiertää ennalta suunnitellusti ympäri Suomen kouluja, kirjastoja, nuoriso- ja kulttuuritaloja sekä päiväkoteja. Työpajojen kesto on 1-5 päivää. Hankkeen tarkoituksena on opastaa lapsia ja nuoria käyttämään medivälineitä käytännönläheisesti. Frosteuksen koulun lisäksi vankkuri vieraili aiemmin samalla viikolla myös Saviselän sekä Venetpalon kouluilla.

Videovankkurin toimintaan osallistuivat koulun yhdeksäsluokkalaiset. Meidät oli jaettu kolmeen n. kymmenen hengen ryhmään. Aiemmin olimme saaneet ennakkotehtäväksi suunniteltavaksi mm. dokumenttielokuvamme aiheen. Torstaiaamun aloitti Videovankkuri-ohjaaja Maikki Kantola kertomalla elokuvien tuottamisesta ja tekemisestä sekä tulevasta projektistamme. Saimme vielä pari tuntia aikaa viimeistellä suunnitelmamme ja kun ne olivat valmiit, ryhmät pääsivät kuvaamaan. Videovankkuri oli tuonut mukanaan Panasonic-merkkisiä videokameroita sekä MacBook Pro kannettavia tietokoneita. Jokainen ryhmä sai oman kameran sekä tietokoneen käyttöönsä. Kuvata sai koulualueella. Mopo- ja traktorikohtauksia kuvattiin myös Kärsämäen keskustassa.

Kun dokumentit oli kuvattu, vuorossa oli videoiden editoiminen ja mahdollinen musiikin tekeminen. Kun videot ovat valmiit, katsomme ne.

- Oli mukavaa, että tälläinen saatiin tehdä, mutta välillä meinasi olla pitkästyttävää. Tämä oli silti erilainen kokemus ja sai oppia uutta, yhdeksäsluokkalaiset kuvailivat tunnelmia elokuvan teosta. Eräs kuvaili päiviä mielenkiintoiseksi ja fantastiseksi.

Teksti: Heli Kiiskilä ja Loviisa Luttinen

Kuvat: Jemina Kuisma

 

Jaa sosiaalisessa mediassa: 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tämä toiminto estää automaattista roskapostia.
11 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.